Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Bakerfaget

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Som baker kan du få jobb i konditorier og bakerier. Arbeidsplasser finnes også på hoteller, restauranter og i andre storhusholdninger.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • behandling og lagring av råvarer
  • tilbereding og produksjon av brødbakst og annet bakverk i henhold til tradisjonelle og nye tilberednings- og konserveringsmetoder
  • valg av riktige metoder til produksjonen ut fra resept, mengde og tilgjengelig produksjonsutstyr
  • tilpassing av resepter og produksjonsprosesser etter bedriftens og kundenes behov
  • bruk og enkelt vedlikehold av maskiner og annet utstyr
  • anvendelse av informasjonsteknologi og tekniske hjelpemidler

 

Personlige egenskaper

En baker skal kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og nøyaktig, i samsvar med bedriftens fastsatte produktspesifikasjoner og etter kundenes ønsker og behov.Du bør ha interesse for matvarer og kunne arbeide hygienisk. Du bør også være kunderettet og kunne yte god service.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

Opplæringskontoret Oktav AS – Oktav

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer

Tinn Tverrfaglige opplæringskontor

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx