Aktuelle arbeidssteder
Som ernæringskokk kan du få jobb i private og offentlige institusjonskjøkken innen for eksempel helse- og sosialsektoren (sykehus, pleiehjem), skolevesenet, fengselsvesenet eller Forsvaret, på boligplattformer og i kantiner.
Sentrale arbeidsoppgaver
Ernæringskokken jobber med produksjon av næringsriktig mat på ulike institusjoner. Du jobber med:
- behandling av råvarer
- planlegging av menyer tilpasset sesong, religion, livsstil og behov
- tilberedning av varierte og næringsriktige måltider til ulike brukere
- planlegging og tilberedning av menyer for spesialkost
- mengde-, pris- og næringsberegning av oppskrifter
Personlige egenskaper
Ernæringskokken må kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og hygienisk, både selvstendig og i samarbeid med andre. Du må forstå matens ernæringsmessige betydning og kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. Kreativitet og estetisk sans kan være en fordel.
Kilde: vilbli.no