Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Sjømatproduksjon

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Som fagarbeider i sjømatproduksjon kan du få jobb i fiskeindustribedrifter og sjømatprodusenter og -eksportører.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • mottak, kontroll og håndtering av råstoffer
  • deltagelse i hele produksjonsprosessen
  • logistikk, emballering og sporbarhet
  • produksjonskontroll og lagerstyring
  • bruk og enkelt vedlikehold av maskiner, verktøy og annet utstyr

 

Personlige egenskaper

Fagarbeideren i sjømatproduksjon må kunne arbeide planmessig, effektivt, rasjonelt og hygienisk og ha gode fagkunnskaper. Du må ha teknisk innsikt og evne til å betjene maskiner. Forståelse av samfunnet globalt og ulike markeder og kundekrav er viktig. Gode samarbeidsevner og forståelse av andre kulturer er viktig.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

KOM – Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen

Les mer

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx