Aktuelle arbeidssteder
Som ferskvarehandler kan du få jobb i ferskvareavdelingen i større dagligvareforretninger eller spesialforretninger innen ferskvare.
Sentrale arbeidsoppgaver
Ferskvarehandleren jobbe med mat og drikke, behandling av råvarer og tilbereding av mat i ferskvaredisken. Du jobber med:
- vurdere og behandle ulike råvarer
- skjære, stykke, filetere kjøtt og fisk
- produsere ferdigretter og delikatesser
- produsere farse og deiger
- bruke ulike typer verktøy, maskiner og utstyr i matproduksjonen
- rådgi og veilede kunder om råvarer, bruksområder, tilberedelse og måltidsløsninger
- jobbe med vareeksponering og mersalg i butikk
Personlige egenskaper
En ferskvarehandler må ha interesse og kunnskap om mat og matnæringen. Du må arbeide hygienisk og nøyaktig. Ferskvarehandleren skal være kundens rådgiver, derfor er det viktig å yte god kundeservice og ha interesse for salg.
Kilde: vilbli.no