Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Kokkfaget

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Arbeidsplassene for en kokk er knyttet til kjøkkener på serveringssteder – fra hurtigmat – til gourmetrestauranter, hoteller og andre overnattingsbedrifter, turistskip, borerigger, handelsskip og fiskefartøyer til ferskvareavdelinger i dagligvarebutikker.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • matlaging og anretting i henhold til gjestenes og brukernes ønsker og behov: mat til hverdag, fest eller for spesielle behov
  • anvendelse av ulike råvarer og tilberedningsmetoder i matlagingen
  • utvikling av nye produkter, retter og resepter
  • komponering av menyer, priseberegninger
  • tilbereding av baker- og konditorvarer til dagens måltider og desserter
  • valg av drikkevarer som passer til de ulike matrettene

 

Personlige egenskaper

En kokk skal kunne tilberede mat for alle typer mennesker og anledninger, og må kunne arbeide planmessig, selvstendig og i team. Du må være glad i å lage mat, ha estetisk sans, være kreativ og nøyaktig, ha god personlig hygiene og økonomisk sans. Du bør like å skape trivsel og velvære, ha gode kommunikasjonsevner og være serviceorientert. En kokk arbeider ofte skiftarbeid.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

Maropp – Maritim Opplæring Sørøst

Les mer

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

Opplæringskontoret Oktav AS – Oktav

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx