Aktuelle arbeidssteder
Sjømathandleren kan få arbeid i fiskerinæringens engros-, grossist og eksportvirksomhet, hos tradisjonelle fiskehandelbedrifter eller i dagligvarebutikker som selger sjømat.
Sentrale arbeidsoppgaver
Den tradisjonelle sjømathandleren driver faghandel og håndverksmessig produksjon av sjømat til norske forbrukere, mens fiskegrossisten driver med eksport og sjømathandel til detaljister og storhusholdninger. Sentrale arbeidsoppgaver er
- produksjon, håndtering og utnyttelse av råvarer
- presentasjon av sjømatprodukter på en kreativ og salgsfremmende måte
- tilbereding av produkter for salg og utvikling av nye produkter
- salg og kundebehandling
- logistikk, emballering, sporbarhet og lagerstyring
- bruk og enkelt vedlikehold av maskiner, verktøy og annet utstyr
Personlige egenskaper
Sjømathandleren må kunne kommunisere med og rådgi kunder og være serviceinnstilt. Du bør kunne arbeide hygienisk, planmessig, rasjonelt og effektivt og ha sans for økomoni og salg. Du bør ha godt håndlag, være kreativ og ryddig og like å utvikle nye produkter. Gode samarbeidsevner og forståelse av andre kulturer er viktig.
Kilde: vilbli.no