Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Ernæringskokkfaget

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Som ernæringskokk kan du få jobb i private og offentlige institusjonskjøkken innen for eksempel helse- og sosialsektoren (sykehus, pleiehjem), skolevesenet, fengselsvesenet eller Forsvaret, på boligplattformer og i kantiner.

Sentrale arbeidsoppgaver

Ernæringskokken jobber med produksjon av næringsriktig mat på ulike institusjoner. Du jobber med:

  • behandling av råvarer
  • planlegging av menyer tilpasset sesong, religion, livsstil og behov
  • tilberedning av varierte og næringsriktige måltider til ulike brukere
  • planlegging og tilberedning av menyer for spesialkost
  • mengde-, pris- og næringsberegning av oppskrifter

 

Personlige egenskaper

Ernæringskokken må kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og hygienisk, både selvstendig og i samarbeid med andre. Du må forstå matens ernæringsmessige betydning og kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. Kreativitet og estetisk sans kan være en fordel.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

OKOS Vestfold – Opplæringskontoret for offentlig sektor i Vestfold

Les mer

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

Opplæringskontoret Oktav AS – Oktav

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx