Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Industriell matproduksjon

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Som fagarbeider i industriell matproduksjon kan du få jobb i bedrifter som driver med næringsmiddelproduksjon.

Sentrale arbeidsoppgaver

Fagarbeideren produserer forskjellige typer mat- og drikkevarer i en industrialisert prosess. Sentrale arbeidsområder er

  • behandling og anvendelse av forskjellige typer råvarer i produksjonen
  • produksjonsplanlegging og -styring
  • betjening av maskiner og høyteknologisk utstyr
  • enklere vedlikehold av maskiner og utstyr
  • kvalitetskontroll, renhold og enklere laboratoriearbeid

 

Personlige egenskaper

Ved industriell matproduksjon stilles det krav om bred kompetanse innen råvarebehandling, IKT, datateknologi og forskjellige produksjonsprosesser. Du må kunne ta ansvar, arbeide planmessig, hygienisk, effektivt, både selvstendig og i samarbeid med andre. Du bør også være innovativ, ha sans for salg og økonomi og kunne yte service overfor kunder.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

KOM – Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen

Les mer

OKIVT – Opplæringskontoret for industrifag i Vestfold

Les mer

Opplæringskontoret Oktav AS – Oktav

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx