Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Konditorfaget

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Som konditor kan du få jobb i konditorier og bakerier med produksjon av konditorvarer. Andre arbeidssteder kan være hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • anvendelse og lagring av råvarer som brukes i produksjonen
  • pyntig og sammensetning av alle typer kaker og andre søte bakervarer
  • anvende tradisjonelle og nye tilberednings- og konserveringsmetoder,
  • valg av riktige metoder til produksjonen
  • tilpassing av resepter og produksjonsprosesser etter bedriftens og kundenes behov
  • beherske bruk og enkelt vedlikehold av maskiner og annet utstyr

 

Personlige egenskaper

En konditor må ha gode fagkunnskaper og kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt, hygienisk og nøyaktig. Det er en fordel at du har gode egenskaper for farge, form, kreativitet og fantasi. Du bør også ha godt håndlag.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer

Tinn Tverrfaglige opplæringskontor

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx