Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Pølsemakerfaget

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

En pølsemaker kan arbeide i håndverksbedrifter som produserer kjøttvarer for salg, eller hos de større og mindre industribedrifter som produserer hovedtyngden av de kjøttvarene som leveres til grossister, kjeder og større dagligvareforretninger og storhusholdninger.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • produksjon av alle typer pølser og kjøttpålegg
  • produksjon av kaker, deiger og spesialprodukter med kjøtt som råstoff
  • produksjon av spekemat
  • tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer
  • bruk og vedlikehold av håndverktøy, maskiner og utstyr

 

Personlige egenskaper

Pølsemakeren må kunne arbeide planmessig, effektivt og hygienisk og ha gode kunnskaper om råstoffenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du bør ha godt håndlag.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

KOM – Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen

Les mer

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx