Skip to content
OKVT
  • Fagområder
  • Opplæringskontorer
  • Lenker
  • Om oss

Karrierevalg

Servitørfaget

Kompetansesikring og livslang læring

Aktuelle arbeidssteder

Servitørens arbeidsplass er i alle typer serveringssteder, hoteller og restauranter og i lokaler hvor det arrangeres selskaper/banketter eller kurs og konferanser.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • å kombinere mat og drikkevarer til ulike menyer, samt presentere og servere disse på en faglig korrekt måte
  • anbefaling av retter ut fra kultur, religion og behov for spesialkost
  • tilberendning, anretting og servering av varme og kalde drikker, alkoholfrie og alkoholholdige
  • istandsetting av lokaler for ulike anledninger
  • bruk av informasjonsteknologi og tekniske hjelpemidler

 

Personlige egenskaper

En servitør må kunne arbeide planmessig og hygienisk, både selvstendig og i samarbeid med andre. Du må ha god presentasjonsevne, både muntlig og skriftlig, gode språkkunnskaper, og en positiv og innbydende fremtreden. Du må ha god kommunikasjon med kolleger og gjester, og vise forståelse for gjestens ønsker og behov. En servitør jobber ofte skiftarbeid.

Kilde: vilbli.no

Les mer om fagområdet

Opplæringskontorer som tilbyr dette faget:

Maropp – Maritim Opplæring Sørøst

Les mer

OKRM – Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

Les mer

OSS & RM – Opplæringskontoret for salg, service-, restaurant- og matfag i Telemark

Les mer
Tilbake til toppen
Kontakt webredaktør
© 2025 OKVT | Personvern
Webløsning fra Mediasparx